Sten med hatt

Sten med hatt

Jag hoppas att ingen filmade mig när jag kämpade mig fram till det här perspektivet. På Youtube skulle en sådan film nog få en massa träffar på sökningen ”Idioter med kamera”. Fast så vitt jag vet, var jag ensam denna härliga förmiddag ute på Hjortens Udde.

Men jag var illa tvungen att testa isens tjocklek eftersom en bild tagen från stranden inte skulle ha visat hur högt upp ”hatten” sticker över vattnets yta. Dessutom fanns det från det hållet störande element vid horisonten och man skulle inte heller ha sett isbergets lutning. Bilden skulle helt enkelt varit en aning tråkigare. För att få ett mera minimalistiskt intryck använde jag ett ND-filter och en lång slutartid (exponeringstid 10 sekunder, bländare f/11, brännvidd 130 mm, ISO 100) för att släta ut vågorna.

Vattnet räckte mig bara till knäna, men det var kallt nog för att få riktigt kalla fötter. För det mesta kunde jag hålla mig till en rad halkiga, istäckta stenar som ledde fram till min önskade position. Fast det gick helt enkelt inte att undvika att få blöta fötter då och då. Men jag har gjort erfarenheten att desto kallare fötter man har desto bättre blir fotona.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »