Lite om mig

Det här är jag – Daniel Lahn

Hej, jag heter Daniel och vid sidan om många andra saker gillar jag fotografi, som du kanske har lagt märke till. Denna hemsida finns för att jag vill försöka dela det jag ser. Typ, känslan när solen går upp och lägger en guldglänsande hinna över landskapet. Eller när mörka ovädersmoln tornar upp sig vid horisonten. Eller bara en färgglad blomma, en fjäril, ett höstlöv… Listan kunde vara hur långt som helst. Dessutom hoppas jag att få höra era åsikter, vad ni gillar och vad som kan bli bättre. Men tänk på att alla bilder på denna hemsidan är tagna av mig (om inget annat anges) och är skyddade enligt upphovsrättslagen.


Min Morfar

Man kan säga att intresset för fotografi och konst är en tradition i min familj. Här på fotografiet bredvid kan du se min morfar som var en riktigt fotoentusiast. Hans bror var en mycket duktig konstnär, som ritade helt fantastiska porträtt med blyerts. Det är bara synd att det tog så lång tid innan jag upptäckte intresset för fotografi. Min morfar skulle ha varit en stor källa till kunskap och inspiration. Han var känd för att samla på sig en massa saker och som barn tyckte jag att det var lite udda. Men nu förstår jag honom bättre – genom att fotografera samlade han på ögonblick. Folk kan samla på de mest konstiga saker: tidningar, mynt, bilar, skor, underkläder, frimärken, ja egentligen vad som helst. Men det finaste man kan samla på är väl alla speciella ögonblick och oförglömliga moment som flyger förbi i ens liv.


En liten uppdatering, jag har bytt ut min Nikon D90 mot en D7100 med kit-objektiv 18-105 mm. Men den bästa nya tillgången är ett ultravidvinkel-objektiv från Tokina 11-16 mm f/2,8, jätteskarpt och ljusstarkt, det måste man bara gilla. Sedan har jag bytt ut mitt 40 mm Nikkor Micro objektiv mot ett Sigma 50 mm f/1,4.

Kameran jag använder är en Nikon D90 Systemkamera med kit-objektiv 18-55 mm, ett objektiv från Tamron 70-300 mm och ett 40 mm objektiv med fast brännvidd från Nikkor. Några fotografier är tagna med en Panasonic TZ60 Digitalkamera.

 

underskrift

 

Om du har någon fråga eller ett ämne som intresserar dig, maila mig bara så ska jag försöka samla lite information för ett nytt inlägg. Fyll i dina kontaktuppgifter och ett kort meddelande så kommer jag att svara så snart som möjligt.


     

    Tillbaka till toppen
    Translate »