Längtan

Längtan
Bländartal f/8  Exponeringstid 1/160 sekunder Brännvidd 50 mm

Egentligen borde jag inte skriva så mycket om det här fotografiet. Varje ord jag skriver kommer att påverka dina känslor och förstör kanske det du ser i fotografiet. Om du läser vidare så går nog lite av magin förlorad. Så det är upp till dig att sluta här, eller läsa vidare…

Fotografiets titel skulle egentligen ha varit ”Mamma”. Men sedan tänkte jag att en sådan titel styr betraktarens tankar och känslor för mycket. Längtan lämnar utrymme för olika tolkningar av fotografiet. Bilden är arrangerad, men tack vare min lille skådis är fotografiet ändå mycket uttrycksfullt. Dessutom jobbade min fru denna helgen. När jag då förklarade idén med fotografiet, att längta efter mamma, kände han nog verkligen så. Efter några testfoton började han följa dropparna med sina fingrar, helt försjunken i tankar. Det skapade det perfekta ögonblicket för att ta det här fotografiet.

Rent tekniskt var det inte så lätt att hitta ett fönster som speglar på det sätt som jag önskade mig. Hemma hos oss har vi treglasfönster som skapar en tredubbel spegling. Det gillade jag inte, så det var tur att vi har ett IKEA-bord med en stor glasskiva (och min fru var på jobbet). Jag ställde glasskivan på golvet och sprayade vatten på baksidan. För att få rätt ljus krävdes det en hel del experimenterande med blixten och kamerainställningarna. Dessutom var det inte lätt att få bort bakgrunden bakom glaset och möblerna som speglades i rutan från andra hållet. Men det är förvånansvärt hur mycket man kan fixa genom en extern blixt i rätt position.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »