Spegelbild

”Men jag vill inte ta av mig tröjan.” ”Pappa, det är tråkigt att ta kort.” ”Jag orkar inte hänga så länge på bordet.” ”Olivers näsa är för kall.” ”Men Daniel, jag hoppas du hänger upp lampan efter dig.” ”Man kan ju inte röra sig här, hur har du tänkt att jag ska kunna baka bröd nu?” En fotografs liv är inte enkelt!

Som ni kanske kan gissa byggde jag om vårt kök till en fotostudio i förmiddags. Bakom köksbordet ställde jag en klädställning för att kunna fästa en mjölkvit, transparent folie, som fick löpa ner på bordet och på så sätt bilda bakgrund. Bakom folien ställde jag en blixt för att skapa en vit utbränd bakgrund. Två softboxar belyste killarna från vänster och höger. Varje blixt belyste killen på motsatt sida av bordet. Sedan lade jag vår Ikea bordsskiva av glas på den vita folien för att skapa en tydligare spegling. Genom att montera ett Pol-filter framför objektivet förstärkte jag speglingen ytterligare.

Konstigt nog blev det rolig ändå att ta foton, trots allt gnäll i början. Och när man sedan ser sig själv på fotografiet blir man till och med lite stolt. Då säger jag tack till alla som hjälpte till. Det är inte heller alltid så lätt att vara fotografens fru.

Bröder
Bländartal f/8  Exponeringstid 1/160 sekunder Brännvidd 26 mm
Spegelbild
Bländartal f/8  Exponeringstid 1/160 sekunder Brännvidd 26 mm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »