Vart är vi på väg?

Du kan hitta det här gamla, rostiga loket på ett helt igenvuxet sidospår vid Melleruds järnvägsstation. Jag besökte platsen ett antal gånger för att ta några provbilder. Sedan övertygande jag hela gänget (mina tre killar) att följa med mig på ett litet äventyr. Trots mycket testande och tre glada killar blev jag inte nöjd med fotona. Jag valde fel perspektiv. Min tanke var att tvillingarna skulle sitta vid hytten. Men eftersom jag också ville få med lokets front i fotografiet, blev killarna pyttesmå och hamnade längst bak i bilden. Så vi bestämde oss för att försöka igen en annan dag. ”Gör om och gör rätt.” Den här gången klättrade killarna längst fram på loket och det blev mycket bättre.

Ett litet tips. Om du vill framhäva motivet lite extra kan det vara bra att använda en extern blixt även utomhus och mitt på dagen. För att få motivet att sticka ut lite extra, underexponerade jag fotografiet några steg. Då blir omgivningen mörk medan allt som blixten belyser blir rätt exponerat, så att kontrasten mellan motivet och bakgrunden blir större.

Vart är vi på väg?
Bländartal f/8  Exponeringstid 1/160 sekunder Brännvidd 18 mm
Go west…
Bländartal f/8  Exponeringstid 1/160 sekunder Brännvidd 18 mm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »