Körsbärsplommon, Prunus cerasifera ’Rosea’

vaxter_027
Körsbärsplommon, Prunus cerasifera ’Rosea’
Bländartal f/8   Exponeringstid 1/160 s   Brännvidd 40 mm

Vi funderar på att göra om lite i vardagsrummet. Just nu är många detaljer vårgröna, beige och vita. Men vi vill fräscha upp lite med en ny vårfärg, till exempel pastell- eller gammalrosa. Självklart börjar man leta på webben efter tavlor som skulle passa. Men så tänkte jag, våren är ju här, jag har en kamera! Varför leta motiv framför datorn, när det finns då oändligt mycket vackert där ute? Jag tog alltså en tur på kors och tvärs genom Mellerud, tills jag hittade en blomma som skulle passa. Tyvär stod plommonträdet i någon annans trädgård. Så jag gick fram till dörren, knackade på och frågade om jag kunde få en kvist av Melleruds vackraste fruktträd. Vad förvånad jag blev över mannens reaktion, han var så glad att jag uppskattade hans trädgård. Det var inget problem om jag bara var försiktig och använde sekatör. För att få en snygg tavla till vardagsrummet behövs alltså inget internet, Google och kompani. Vad vill jag säga med detta inlägg? Upp ur soffan, ta din kamera, njut av varje underverk i naturen och skapa dina egna konstverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »