Krokfors kvarn, Ör

Pa_landet_009
Krokfors kvarn, Ör
Bländartal f/11   Exponeringstid 30 s   Brännvidd 32 mm

Krokfors kvarn ligger öster om Örsjön vid Krokån. Kvarnen byggdes år 1912, senare gjordes flera tillbyggnader. På fotografiet ser du kvarnen norrifrån. Men också söderifrån bjuder kvarnen på ett intressant motiv, då man kan se hur forsen delas och leds till vänster och höger om huvudbyggnaden. Jag gillar bara inte de nya tillbyggnaderna bredvid kvarnen. Nästa gång jag är där får jag leta efter ett perspektiv där jag kan fotografera den gamla kvarnen söderifrån, utan alla moderna byggnader runt omkring. Denna morgon blåste det ganska rejält, det var små vågor på vattnet och träden svajade i vinden. För att släta till vattnet använde jag en lång slutartid, men det gjorde att alla gungande träd blev oskarpa. I efterhand tycker jag att de suddiga träden ger fotografiet liv och samtidigt hjälper betraktaren att koncentrera sig på huvudmotivet – kvarnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »