Iskallt och fokuserat

Isformationer vid Vänern
Iskallt och fokuserat
Bländartal f/5,6  Exponeringstid 30 s  Brännvidd 12 mm

När jag såg det tjocka molntäcket fastklistrat likt sockervadd på himlen, visste jag att det inte var rätt tid för att ta landskapsfoton. Men jag åkte ändå ut mot Hjortens Udde. Det har varit lite varmare på sistone och när isen börjar smälta är det hur vackert som helst vid Vänerns strand. Jag parkerade bilen vid fyren och gick sedan ett varv runt den yttersta delen av halvön. Vind och vatten har format en massa fantastiska isskulpturer. Men tyvärr vägrade de att ställa upp som ett intressant motiv. Ibland var det infrusna kvistar som störde eller också låg de istäckta stenarna för långt ifrån varandra. I alla fall trodde jag att det helt enkelt skulle bli en liten utflykt utan något foto. Jag var nästan redo att åka hem när jag fick syn på dessa två stora stenbumlingar med sina pansar av tjock is. Mellan dem bildas en klyfta som leder betraktarens blick mot stenarna i vattnet och vidare mot horisonten.

Fotografiet har publicerats i ”Fotosidan Magasin” – Nr. 1 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »