Tydlig rökighet med inslag av ek

Fotomontage av whisky och rök
Tydlig rökighet med inslag av ek
Bländartal f/8  Exponeringstid 1/160 s  Brännvidd 62 mm

Som du kanske redan har gissat är det här ett Photoshop-manipulerat fotografi. Men inte så mycket som man skulle kunna tro. Bilden är sammansatt av två olika fotografier. För det första fotot lade jag ett värmeljus i whiskyglasets botten, alltså utan whisky och isbitar. Jag släkte lågan och la ett papplock över glaset, så att röken kunde samlas där i. När jag lyfte locket tog jag samtidigt några kort på röken. Sedan fyllde jag glaset med whisky och isbitar för att kunna ta fotografiet som utgör underdelen av fotomontaget. I Photoshop la jag fotona över varandra i lager för att retuschera bort områden som inte skulle synas. Man kan säga att jag bytte ut värmeljuset mot whisky och iskuber. Beskrivningen av whiskyns karaktär inspirerade mig till detta ”smakfulla” stilleben av trä och rök. Cheers, eller säger man Slainte mhath?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »