Mjölkchoklad

skvättande mjölk och choklad
Mjölkchoklad
Bländartal f/10  Exponeringstid 1/160 s  Brännvidd 45 mm

Vem gillar inte mjölkchoklad? Henri Nestlé började tillverka denna frestelse år 1875 i Schweiz. Men den här gången skall det inte handla om njutning för tungan, utan om njutning för ögat. För att ta ett sådant fotografi behöver du tålamod, rätt tajming, blixtar och massor med hushållspapper och tvättlappar. Men det jag gillar mest med fotografiet är ljussättningen. Mjölkglaset står på en transparent (opak) bordsskiva med en blixt som belyser scenen underifrån. På grund av det är bakgrunden ljusast under glaset och blir långsamt mörkare uppåt. På så sätt blir kontrasten mellan den ljusa mjölken och bakgrunden större. Sedan kommer huvudljuset uppe från höger och belyser chokladen. För detta ljus-setup använde jag alltså två blixtar. Men självklart går det också att använda den inbyggda kamerablixten (Experiment). Du har bara inte möjligheten att styra ljuset på samma sätt då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.