Lite ljus i dunklet

De här är mina första ”inomhusvinterporträtt”. Men det fanns några utmaningar för att kunna ta dessa foton. För det första brukar det inte snöa i vår hall, och för det andra ville jag fånga stearinljusets varma färg och samtidigt använda mina blixtar. Det låter inte så komplicerat men det är det. Stearinljuset är nämligen mycket svagare än blixten. Det svaga ljus som kommer från stearinljuset försvinner i blixtens neutrala, vita ljus och man ser inte lågans varma sken. För att motverka denna effekt tejpade jag ett orange färgfilter framför huvudblixten som belyste scenen framifrån och ett blått filter på blixten bakom. På så sätt blev det en varm behaglig stämning där fram och en kylig vinterstämning i bakgrunden.

Det andra problemet med snö inomhus löste jag till största delen med Photoshop. På det fotot där min store kille har en lykta i handen använde jag också konstsnö. Den ser inte bara oäkta ut den är också svårstädad. Nästa gång får jag komma på en bättre idé.

Lite värme i kylan
Lite ljus i dunklet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »