Isvågor på Vänern

Isberg på Vänern
Isvågor på Vänern
Bländartal f/11  Exponeringstid 1/50 s  Brännvidd 26 mm

Nej, jag var inte med vid en expedition till Arktis. Det är faktiskt stranden ”Vita Sandar” som överraskade mig med detta fantastiska vinterlandskap. Egentligen är allting platt här. På sommaren är den här platsen täckt av varmt vatten. Men fråga mig inte hur dessa isberg har kommit till, det ser ut som om någon har snabbfryst Vänerns vågor under en storm. Om du vet varför isen tornar upp sig på det här sättet får du gärna förklara det i en kort kommentar. Denna morgon var det ganska kallt, speciellt när man nästan ligger på isen. Jag var tvungen att göra det eftersom jag ville få kameran i rätt vinkel. På fotografiet skulle det bara synas is och himmel men inget öppet vatten. Mot kylan hade jag en praktiskt grej med mej, ett litet sittunderlägg. Med det kunde jag sitt på knä direkt på isen utan att få blåfrusna knän. Då gällde det bara att njuta av soluppgången, vänta på rätt moment och trycka på utlösaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »