Gone with the Wind

levitation fotomontage
Gone with the Wind
Bländartal f/5  Exponeringstid 1/400 sec  Brännvidd 50 mm

Först och främst vill jag tacka mina två små medhjälpare och min modige fotomodell. Sedan är det nog dags att berätta att det varken regnade eller blåste. Dessutom kan min son inte flyga och vi har bara två små stolar, en röd och en grön. Så några få saker i fotot återspeglar inte verkligheten. Då får du lov att kalla detta fotografi för manipulerat eller fusk, men jag kallar det för ett konstnärligt fotomontage. Att förbereda för ett fotografi med ”Levitation effect” kräver tid och lite eftertanke. Jag fick till exempel ta 6 olika exponeringar för att få med alla de olika delarna av motivet. Sedan pusslade jag ihop bilderna i Photoshop och la till vattenpölarna, regnet och allt annat blött och mörkt. Om du vill veta lite mer om bildbearbetningen jag gjorde kan jag skriva en kort artikel om det.


Levitation
Foto 1 är bakgrunden, foton 2 till 5 tillfogar stolarna och bild 6 visar själva huvudmotivet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »