Kom och ta en promenad…

landskap_017
Kom och ta en promenad…
Bländartal f/11   Exponeringstid 1/25 s   Brännvidd 42 mm

Jag har länge spanat efter en slingrande väg, som tar med betraktaren på en resa in i fotografiet. Jag letade efter en stig eller linje som skapar djup i bilden. Det finns ju många böcker som handlar om linjernas inverkan på betraktaren. De kan leda ögat mot ett bestämt mål eller hjälpa till att se bilden så som fotografen har upplevt scenen (mera information om linjer hittar du under rubriken Bildkomposition). På väg hem efter en eftermiddag på stranden med mina tre pojkar, såg jag i ögonvrån den här vägen. Men då var ljuset för starkt och skuggorna för mörka. Så jag väntade till kvällen, den ”gyllene timmen och åkte tillbaka mot Jakobsbyn. Ljuset var verkligen fantastiskt och vägens mjuka svängar harmonierar perfekt med det varma kvällsljuset. Jag blir glad när jag tittar på det här fotografiet, för jag vet att det nu äntligen blir vår på riktigt – kanske du känner likadant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »