Frozen

För första gången i år har vi riktig isväder. Termometern visar -7 grader och en kall vind som blåser från norr gör att det käns som -70 grader. Men jag har ju nya stövlar, så det spelar ingen roll.

I morse bestämde jag mig för att ta en promenad på strandvägen som går från Vita Sandar till Furusand och vidare till Hjortens udde. Där upptäckte jag den här ensamma stackaren som kämpade förgäves mot en obarmhertig dusch av isvatten. Bara under tiden som jag ställde upp stativet hann vattnet innesluta min ryggsäck i så mycket is att det var svårt att öppna dragkedjan. Vattenstänk på objektivet kan ju vara irriterande, men tänk dig då om dropparna hinner frysa på glaset!

Eftersom jag gick ganska nära det lilla trädet blev skärpan i fotografiets främre del inte så bra. Därför tog jag många foton där jag fokuserade på olika områden av motivet. Dessa foton monterade jag sedan i Photoshop till ett genomgående skarpt fotografi. Detta gör man ofta när man tar makrofoton, den tekniken kallar man för Fotostacking.


Frozen
Några dagar senare….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »