Isskulpturer vid Hjortens udde

Min store kille (6 år) packade sin ryggsäck med lastbil och spade, och jag tog med mig kameraväskan och stativ. Vilken bra förmiddag det blev, ca 2 grader och solsken. Men lastbilen behövde inte lämna ryggsäcken så ofta, för vi var helt upptagna med att tävla om vem som hittade de vackraste istapparna. Och jag måste erkänna att det var han som hittade den underbara isskulpturen på den första bilden. Vem skulle tro att det finns något så vackert nästan framför vår husdörr? Ibland saknar jag bergen i min hemtrakt. Runt Mellerud, där jag bor nu, ser man vida slätter och öppna fält så långt ögat når. Men så hittade vi den här fantastiska glaciär vid Hjortens udde. Om man bara ändrar perspektivet lite, kan man till och med beundra is och snötäckta bergstoppar vid Vänerns strand. Detta kort är taget med ett Tokina vidvinkelobjektiv och ett ND-filter 3,0 (1000x)

landskap_012
Bländartal f/8   Exponeringstid 5 s   Brännvidd 14 mm
landskap_011
Bländartal f/16   Exponeringstid 1/100 s   Brännvidd 16 mm
landskap_010
Bländartal f/8   Exponeringstid 8 s   Brännvidd 16 mm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »