Kanel & Äpple

Kanel & Äpple
Bländartal f/8  Exponeringstid 1/160 sekund Brännvidd 50 mm

Hur fångar man doften av en rökelsepinne i ett fotografi? När jag tände rökelsen var det som om jag flyttades några år bakåt i tiden. Det kändes som om jag stod i farmors kök och väntade otåligt på att få provsmaka hennes varma, nybakade äppelkaka. Jag kunde nästan känna den intensiva doften av mogna, gröna äpplen blandad med den söta och mjuka smaken av kanel på tungan. Tyvärr har kameran ingen luktsensor. Så här ser du mitt försök att förvandla dofter till färg.

Ett litet tips: Om du vill fästa flera rökelsepinnar bredvid varandra, är det mycket enkelt att använda sig av en rå potatis. Jag delade den i mitten och la den med den raka sidan neråt på en tallrik. Sedan stack jag ner pinnarna i potatisen och det blev en förvånansvärd stabil konstruktion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.