Isflak framför Sunnanå hamnmagasin

Isflak i Sunnanå hamn
Isflak framför Sunnanå hamnmagasin
Bländartal f/16  Exponeringstid 30 s  Brännvidd 18 mm

Temat för detta fotografi skulle kunna vara: ”Från dåtid till nutid”. Byggnaden du ser längst till vänster har nämligen en lång historia bakom sig medan sjöbodarna till höger är nybyggda. Det gamla huset är Sunnanå Hamnmagasin. Den massiva stenmuren med sina små och djupa fönster byggdes på 1600-talet, på ruinerna av en ännu äldre försvarsanläggning. För att kunna skeppa ut fler varor från hamnen, byggdes övervåningen till på 1800-talet. Sedan utvecklades hamnen till ett litet industriområde.

Men som du ser på fotografiet hör detta sedan länge till det förflutna. Nu är Sunnanå Hamn en vacker liten gästhamn med sjöbodar, restaurang, konstutställningar och försäljning i det gamla hamnmagasinet. Det som gör fotot speciellt är perspektivet och färgerna. Under en tunn hinna av vatten är nämligen hamnbassängen fortfarande täckt av ett tjockt lager is. Det gjorde det möjligt att komma mycket närmare magasinet utan att få blöta fötter. Jag kunde nämligen bygga upp stativet direkt på isen i samma nivå som vattenspegeln. Isflaket du ser i framgrunden har nog brutits loss längre ut på Vänern och sedan drivit in mot land. För att fånga så många detaljer som möjligt i isflaket belyste jag det med en ficklampa under exponeringstiden. Men man bli ändå ganska blöt när man ligger på en översvämmad halkbana.


Om du gillar fotografiet kan du köpa en högupplöst kopia i JPG format. Efter betalning via PayPal får du tillgång till en automatiskt genererad länk för att ladda ner fotografiet i den angivna upplösningen. Länken kan användas två gånger innan den blir deaktiverad, så glöm inte att spara filen när du har laddat ner den på din enhet.11,7 MB
5000 x 3333 px
300 dpi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.