Den Gamle

Förra veckan var jag med på ett möte i Melleruds Fotoklubb. Där presenterade en medlem några fotografier under temat ””Black out and white out” Vissa av fotona var riktiga ”high key” bilder och jag gillade deras avskalade tydlighet. Fotografierna var helt fokuserade på det väsentliga. Utan att direkt tänka på vad jag hörde och lärde förra veckan, hittade jag den här gamla gården vid Eriksbyn när jag var ute på en morgonutflykt. Efter de första testfotona förstod jag att det här motivet är perfekt för att skapa en bild med många ljusa toner. Jag låg med kameran i snön för att kunna hitta ett perspektiv där träden och andra byggnader i bakgrunden inte syntes. Sedan exponerade jag manuellt två eller tre steg ljusare än det som kameran tyckte var rätt. På så sätt blev snön och himlen nästan helt vita.


Den Gamle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
Translate »